Android NFC en de toekomst

Met behulp van NFC zijn nieuwe innovatieve, spannende én futuristische apps mogelijk. Vergeet de plasticmuntjes (tokens) op een festival, maar beam met je NFC smartphone. Of scan de interactieve poster van Samsung en je hebt direct een vet nummer op je smartphone. Met NFC kan je data beveiligd overdragen over korte afstand.

Als fervent Androidfan draag ik de Dutch Android User Group (DutchAug) een warm hard toe. Sinds het prille begin ben ik bijna bij alle Meet Ups geweest. De sfeer is altijd heel chill, leuke mensen en een groot portie code. Als mede organisator van Appril heb ik samen met Johan van DutchAug in Appril 2012 een workshop First Steps in Android Developing georganiseerd. Ik heb een brede passie voor mobile, hierbij heb ik geen enkele kennis van code. De speakers zijn veelal interessant en inspirerend.

Donderdag 20 december was de laatste DutchAug Meet Up van 2012. Het thema Android & NFC (near field communiciation) stond hierin centraal. Een interessante line up van sprekers dat een groot gedeelte van het NFC spectrum bestrijkt was aanwezig. Martijn Coenen (Google, software engineer) gaf inzicht in de krachtige Android NFC API. Wanneer je twee apparaten met NFC dicht bij elkaar houdt kan je heel eenvoudig data overbrengen tussen de apparaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan foto’s, muziek en contactgegevens. De toepassingsmogelijkheden zijn echter eindeloos, net wat een developer bedenkt!

Comments are closed.