De dynamische netwerkwereld van apps

apps, mobile, netwerken, events, Appmakelaar, Digitaal NU!

Sinds de introductie van de iPhone in 2007 is een hele nieuwe markt ontstaan. Als je er even bij stil staat welke impact dit heeft gehad en nog steeds heeft op de maatschappij is dat ronduit WOW. Developers, interactie ontwerpers en designers zijn zich van online gaan toeleggen op de ontwikkeling van mobiele apps. Mobile marketeers ontwikkelen concepten die aansluiten op de mobiele wereld. Adverteerders zien een nieuw kanaal om (veel) geld te verdienen en (conservatieve) bedrijven hebben hoofdbrekens hoe ze na de social media hype om moeten gaan met dit nieuwe fenomeen.

Appstores & usergroups
Diverse appstores van de verschillende platformen zoals iOS, Android, Windows Phone en BlackBerry hebben het levenslicht gezien. In de kielzog hiervan zijn diverse groepen ontstaan welke zich via Meet Up verenigen. Hiervan zijn de Dutch Android User Group, Appsterdam, Dutch BlackBerry Development Group en UX Cocktail Hours enkele voorbeelden van. Periodiek komen fans van deze groepen bij elkaar om kennis te delen en om met elkaar in verbinding te staan. Participatie van deelnemers transparantie en veel fun is alom aanwezig in deze groepen.

Appfestival
In navolging van de specifieke groups zijn festivals rondom apps sterk in opkomst. In Amsterdam is er een heus festival all about apps in Amsterdam: Appril. Gedurende Appril zijn er diverse lezingen en bijeenkomsten over apps. Zowel voor de app professional als geïnteresseerden die zich wil laten informeren over de laatste mobiele ontwikkelingen. Een mooi initiatief uit het zuiden heet Mobile Down South. Dit betreft een tweedaags event waar zowel developers als designers van de diverse platformen samenkomen om kennis te delen. Dit alles vindt plaats op een inspirerende locatie, informele omgeving met een Brabants karakter.

Ook de zakelijke eventmarkt ziet steeds meer de potentiele kansen van de opkomende appconomie. BrancheContact heeft in samenwerking met Appmakelaar een nieuw event in de markt gezet: E-commerce & Apps. Tijdens dit eendaags zakelijke netwerkevent komen zowel de etailers als retailers samen. Hierbij ligt de focus op het MKB. Op 12 maart vindt de eerste editie plaats. Blok de agenda en laat u inspireren wat mobiel kan betekenen voor uw business!

 

Comments are closed.