De onzekere toekomst van BlackBerry

Gaat BlackBerry het redden? Na veel uitstellen en wachten heeft BlackBerry eindelijk eind januari de nieuwe Operating Software (BB10) én nieuwe smartphone modellen gepresenteerd. Na jaren van storingen, ongebruiksvriendelijke software en weinig vernieuwende toestellen heeft BlackBerry (voorheen was de naam RIM) hard gewerkt aan een nieuw besturingssysteem. BlackBerry tracht hiermee zichzelf te positioneren als efficiënter, waarbij de nadruk ligt op de intuïtieve flow. Hoewel de BlackBerry World nog weinig content biedt ten aanzien van apps, muziek, boeken, films en games is het porteren van Android apps een welkome aanvulling op het app aanbod.

Tevens zijn twee nieuwe toestellen gelanceerd: de Z10 en Q10. De eerste is de tegenhanger van de Iphone (Apple) en Galaxy (Samsung) reeks. De eerste verkoop resultaten in Canada en het Vereniging Koninkrijk lijken positief te zijn. Begin maart zal waarschijnlijk dit toestel op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. De Q10 heeft een vertrouwd en good old qwerty toetsenbordje. Volgens BlackBerry biedt het toestel het beste toetsenbord van alle smartphones.

2013 zal het jaar worden of BlackBerry kan aansluiten bij de leidende platforms van iOS en Android of dat het met Windows Phone een achterhoede gevecht levert!


Comments are closed.