De toekomst van apps

apps-in-sphere-pattern-world-of-mobile-applications

Ieder jaar in februari vindt hét jaarlijkse telecom event plaats: Mobile World Congress. De nieuwste modellen worden gepresenteerd, trends gesignaleerd en een run op give aways van exposanten. De tijd van alle app statistieken zijn we inmiddels wel voorbij. Geen prognoses van smartphone adoptie, aantal downloads, app lijstjes en verkoop aantallen meer. De smartphone is er, en gaat niet meer weg!

De aankomende jaren zal de omschakeling komen naar enterprise apps. Ofwel, hoe organisaties mobiele apps kunnen inzetten om bedrijfsdoelen te bereiken. De langzame transitie door bedrijven wordt getypeerd middels de term app gap: ondernemingen die weinig haast maken met het ontwikkelen en implementeren van mobiele apps voor medewerkers, klanten en partners. Zodra de bedrijven de app gap gedicht hebben kunnen ze zich opmaken voor corporate app stores.

Volgens voorspellingen van onderzoeksbureau Gartner zal ongeveer een kwart van de bedrijven rond 2017 een eigen app store hebben. Het gebruik van een interne ‘winkel’ voor applicaties in plaats van een openbare app store zoals die van Apple, Google of Microsoft heeft als voordeel dat het bedrijf meer controle heeft op de software die medewerkers wel en niet op hun smartphone, tablet en pc kunnen gebruiken.

Wat kan een app voor uw organisatie betekenen? Laat u inspireren tijdens E-commerce & Apps!

 

Be first to comment