Hoe vaak check jij je smartphone?

nexus 4

Nieuwe ontwikkelingen die ons leven steeds meer beïnvloeden en gaan beheersen. Het is een opmerkelijk fenomeen. Waarbij veel mensen in 1994 een buzzer al te veel vonden en een antwoordapparaat zinloos. Lijkt het erop dat de mobiele telefoon overal haar intrede heeft gedaan. De doorontwikkeling naar een smartphone en de hierbij horende applicaties zijn bijna niet meer weg te denken. Het menselijk gedrag van dagelijkse processen en routines voegt zich makkelijk bij nieuwe innovatieve producten.

Inmiddels checken miljoenen medelanders ieder uur hun smartphone of een appje, nieuwsbericht, like of tweet is gemist. De mens en haar telefoon is één geworden. Veel invulformulieren kennen het onderscheid tussen telefoon nummer (vaste lijn wordt hiermee bedoeld, red) en mobiel nummer. Ben zelf wel benieuwd hoe snel dit gaat vervagen en dat we toegaan naar één vraag: hoe kan ik je het beste bereiken. Diverse organisaties zoals TNS Nipo, Forrester en Distimo doen onderzoek naar de mobiele adoptie en gebruik. Zo ontstaan vele statistieken en lijstjes over de markt. Zo heeft ook Multiscope onlangs onderzoek gedaan onder 1100 respondenten naar het mobiele internet gedrag van mensen en deze gekwalificeerd in diverse categorieën.

  • Impulsieve Apper (6 procent) – Heeft vaak meer dan vijftig apps op zijn telefoon staan en gebruikt deze de hele dag door. Gaat actief op zoek naar nieuwe apps en downloadt impulsief.
  • Sociale Weetgraag (18 procent) – Gebruikt zijn apps vooral om te delen en volgen via social media. Heeft zijn smartphone altijd binnen handbereik. Brengt structuur aan in apps en verwijdert apps die hij niet meer gebruikt.
  • Jonge Jollige (8 procent) – Heeft relatief veel apps voor vermaak op zijn telefoon. Een app als Wordfeud is relatief vaak onmisbaar. Kijkt minimaal een keer per uur op zijn telefoon.
  • Zekere Zakenman (24 procent) – Zoekt zelf actief naar nieuwe apps en downloadt deze bewust. Checkt ieder uur zijn mobiel.
  • Afwachtende Volger (24 procent) – Volgt vooral tips van anderen op bij het downloaden van nieuwe apps. Zoekt zelf alleen apps als er directe aanleiding voor is en maakt een zorgvuldige afweging om een app wel of niet te downloaden. Checkt ieder uur zijn telefoon.
  • Traditionele Beller (20 procent) – Gebruikt de telefoon slechts een paar keer per dag. Heeft gemiddeld slechts enkele apps geïnstalleerd waarvan er maar ongeveer twee dagelijks gebruikt worden.

Een app is gewoon een stukje maatwerksoftware. Het is een interessant gegeven dat veel mensen niet willen betalen voor het gebruik van de app. In het onderzoek is dat aspect ook gevraagd aan de respondenten. Gemiddeld is men bereid maximaal 2,65 euro te betalen voor een app. Afwachtende Volgers zijn het zuinigst met aanschaffen van apps. Zij willen slechts 1,60 euro betalen en 54 procent downloadt het liefst alleen gratis apps. Zekere Zakenmannen zijn het vaakst (72 procent) bereid te betalen voor apps. De Jonge Joligen zijn het minst gefocust op prijs. Zij betalen maximaal 5,30 euro voor een app.

 

Be first to comment